Bærekraft

Vi bryr oss om bærekraftig matproduksjon

I Sumo Restaurants bryr vi oss om bærekraftig matproduksjon, og vi stiller høye krav til både oss selv og våre leverandører. Vi er alltid på utkikk etter forbedringer som kan redusere forurensning og bidra til å bevare miljøet, samtidig som vi opprettholder den høye kvaliteten på maten vår.

Vår leverandør av sjømat, Lerøy, er kåret til verdens mest bærekraftige produsent i 2019 av FAIRR. Lerøy har MSC – og ASC sertifisering, som er det strengeste krav som stilles til villfanget (MSC) og oppdrettet (ASC) sjømat. Som en av de første aktørene har Lerøy tatt i bruk mikroalger, som gjør at fisken vår har et høyere omega-3 nivå enn bransjestandard. Scampi og kingfish på Sumo er ASC-sertifisert. Det betyr at våre gjester kan føle seg trygge på at fiske/oppdrett på disse artene har foregått etter beste praksis. I tillegg er vi stolt over at fiskeforet som blir benyttet ikke inneholder antibiotika, lakseolje, palmeolje, hormoner eller GMO råvarer.

Noe av det vi i Sumo har jobbet mest med i den siste tiden er utvalget av vegetar og veganske retter i vår meny. Vegetarmat fører til mindre utslipp av drivhusgasser enn noen andre typer mat. 

(P.S: Noe av det mest bærekraftige man kan gjøre er å spise opp maten sin, noe vi tror du vil gjøre hos oss!)